Tots els aprenentatges més importants de la vida, s’adquireixen jugant.
Francesco Tonucci.

Aquesta em sembla una bona introducció per a entendre i donar valor a què fem metre juguem. El joc ens manté vius i vitals, ens connecta d’una manera especial i ens aporta coneixement a tots els nivells.

Per mi, les joguines amb valors són aquelles que han estat fetes i pensades des del cor, com moltes de les coses importants d’aquesta vida. Les que ens aporten informació a nivell sensorial, les que ens fan pensar i reflexionar sobre el que estem fent o simplement gaudir de la seva presencia, tacte, olor…
Hi ha infinites maneres de jugar, objectes que es transformen segons la nostra edat i que queden gravats a la nostra memòria per sempre.

Hi ha marques realment implicades amb les seves joguines, que pensen i cuiden fins a l’últim detall del material que fan. Les joguines amb valors observen els nostres fills i filles, es fixen en els seus interessos, en com responen cada un d’ells i elles envers els objectes manipulats, tenen cura de la seguretat i de la durabilitat al llarg del temps.
I no només les marques, sinó també nosaltres mateixos.
Les joguines que podem fer-nos recol·lectant elements de la naturalesa o treballant manualment a casa. Tot material que sigui realitzat pensant en el benestar, l’entreteniment, gaudir del procés… serà una joguina amb valors.Us animo a fer aquesta reflexió.

Quantes joguines dels nostres fills i filles creieu que han sigut fets des de l’ànima i el cor?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *